Adıyaman 1 Şubesi

Başkan Ali Deniz, Ümmetin Yetimleri İçin Pakistan'da

Memur Sen ve Eğitim Bir Sen Adıyaman Şube Başkanı Ali Deniz, Pakistan’da sendikal görüşmeler yaptı, Şube başkanlarıyla birlikte İslamabad, Haripur, Sargoda ve Keşmir’de yetimlerle bir araya geldi.

Her Sınıfın Bir Yetimi Kardeşi Var

Deniz, Diğer illerimizin şube başkanlarıyla birlikte, İHH ve KHUBAİB vakıflarının Sargoda ve Keşmir’de organize ettiği yetimlerle buluşma programına katıldı. “Yetimler, insanlık ailesinin sorumlu birer bireyi olmamız dolayısıyla bize verilmiş bir sorumluluktur, onlar bizim çocuklarımızdır. Bu çocuklarımıza sahip çıkmak boynumuzun borcudur ve yetimler ümmete emanettir” dedi.

Millî Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, Eğitim-Bir-Sen ve İHH’nın paydaşı olduğu “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” projesinin 5. yılına girdiğini hatırlatan Deniz, Türkiye’deki çocukların harçlıklarından biriktirdikleri paralarla, kardeş olarak belirledikleri sınıflardaki yetimlere yardım ettiğini kaydeden Deniz sözlerini şöyle sürdürdü:


Eğitim-Bir-Sen’in nerede ihtiyaç varsa oraya yardım elini uzatmaya çalışıyor, Arakan’da yetimhane ve külliye inşaatlarımız devam ediyor. Emek örgütlerinin işlevi sadece üyelerinin temel hak ve özgürlüklerini artır değildir, toplumsal sorumluluk anlamında da öncülük etmemiz gerekiyor.

Keşmir, Sargoda ve Haripur’daki yetimhanelerin laboratuvarları hizmete açıldı

Deniz, Eğitim-Bir-Sen tarafından donatılan, KHUBAİB Vakfı’nın Keşmir ve Sargoda yetimhanelerinin kimya, fizik ve biyoloji laboratuvarlarının ve Haripur yetimhanesinin bilgisayar laboratuvarının açılışına da katıldı.

İslamabad Büyükelçimiz İhsan Mustafa Yurdakul’u ziyaret

İslamabad Büyükelçimiz İhsan Mustafa Yurdakul’u ziyaret eden heyet, daha sonra Pakistan Diyanet İşleri Başkanı Dr Qibla Ayaz’la bir görüşme gerçekleştirdi.