Haber
2019-02-25 16:52:31
Adıyaman, sınav merkezi olmalı; sınav ücreti alınmamalıdır

Milli Eğitim Bakanlığı, Eğitim Kurumları Yönetici Sınavı kılavuzunu yayımladı. 28 Şubat'ta başvuruların alınacağı sınav 21 Nisan 2019 Pazar günü saat 10.00'da yapılacak. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Memur Sen ve Eğitim Bir Sen Adıyaman Şube Başkanı Ali Deniz, 180 TL olan başvuru ücretinin hem çok yüksek hem de yersiz  olduğunu ifade ederek, "Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınav Kılavuzu” yayımlanmış olup söz konusu kılavuzda sınava girecek adayların ÖSYM adına 180,00 TL sınav ücreti ödeyeceği ifade edilmiştir. Söz konusu sınav, yönetici görevlendirmesi yapacak Bakanlık açısından bir zorunluluk olmakla beraber hukuka ve mevzuata uygun bir görevlendirme yapabilmenin de ön şartıdır. Kanuni bir zorunluluk nedeniyle yazılı sınav başarısına dayalı görevlendirme için zorunlu ve gerekli kılınan bir sınavdan ücret istenilmesi, hakkaniyetle ve adaletle bağdaşmaz" dedi.
"Kariyer uzman yardımcılığı başta olmak üzere, mesleğe giriş niteliğindeki sınavların hemen tamamında sınav ücreti alınmamaktadır. Nitekim millî eğitim uzmanlığı sınavında adaylardan sınav ücreti istenmemiştir" şeklinde konuşan Ali Deniz, Adıyaman'ın söz konusu sınavın yapılacağı merkezler arasında yer almamasının ise kabul edilemez olduğunu söyledi.
Sınav merkezi olarak kılavuzda ilan edilen yerlerin azımsanmayacak bir kısmının Adıyaman'ımızın bir ilçesi büyüklüğünde dahi olmadığını dile getiren Deniz, " sınavlarda Adıyaman'ın sürekli ve haksız bir biçimde çevre illere mecbur bırakılması bizi üzmektedir. Adayların sınav stresi ile beraber yol meşakkatine mecbur tutulması hakkaniyet sınırlarını zorlamaktadır. Biz sınavı uygulayacak olan ÖSYM'den durumun yeniden değerlendirilerek Adıyaman'ın da sınav merkezleri arasına alınmasını talep ediyoruz" dedi.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen