Haber
2024-05-12 16:55:13
Anneler ağlıyorsa dünya gülemez

Eğitim Bir Sen Kadınlar Komisyonu Başkanı Sayın Mine Dolgun Sendikası binasında bulunan Mehmet Akif İNAN konferans salonunda Anneler günü münasebetiyle düzenlenen programın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunuldu .

Başkan Mine Dolgun;

''Annelik, şefkatin, merhametin, fedakarlığın en somut ifadesi olan yüce bir değerdir. Dilimiz ile anlaştığımız arasındaki köprüyü, duygumuzla yüreğimizle arasındaki bağı, ruhumuzla aramızdaki uykuyu bize öğreten ve hissettiren onlardır''.

''Doğumdan başlayarak bebeklik ve olgunluk evremize kadar bütün kaygı ve zahmetlerimizi tüketerek, biriktirip büyümekten annelerin hakkı ödenmez. Hiçbir hesap yapmadan sevindiğimizde sevinen, üzüldüğümüzde üzülen, var olma ve hayatın yolundaki ilk öğretmenimiz, ilk rehberimiz annelerimiz, ilahi merhametin müşahhas müdürü, cefanın, vefanın, fedakârlığın canlı zaferleridir. Bu kutlu insanlara olan sevgisine, duasına layık ve mazhar olmak en büyük şeref ve kurtarılabilirdir'' dedi.

Başkan Mine Dolgun sözlerine şöyle devam etti;

Anneler ne kadar güçlü olursa yetiştirdikleri nesiller de o denli güçlü, başarılı olur. Toplum olarak ahlak ve medeniyet tasavvurumuzun ana unsuru aile, temel aile direği ve dayanağı ise annedir''.

''Dünyanın birçok yerinde terörün, savaşların, açıklığın nedeni olduğu acı ve aksaklıklardan en fazla çocuklarıyla birlikte anneler etkilenmektedir. Günümüzde sakatlığın da, katliamın da, savaşta, mülteci hastalığının belirtilerinin de, ülkelerde sığınmacı olarak terk edilmiş de en acısını anneler çekmektedir.

Adil, eşit, hür olma iddiasının baştan sona aşağılık bir yalan olduğu bilinen modern devletlerin, emperyalist ülkelerin gözleri, hatta onların destekleriyle Gazze'de süren siyonist saldırılarda, yıkım ve kıyımda da en fazla anneler ve parçalara sahip olabilirler, katlanabilirler.

Annelerimizin hatırına savaşları, hiçbirinin evlat hasretinin bozulmasına sebep yoktu, kalplerindeki eksiklikleri ortadan kaldıracak, yoksunluğa ve güçsüzlüğe son verecekler adımlar atacak, sağlıklı belasını kaybetmen silinmesi, sağlıklı yozlaşmayla ve eksik girdaplarda görevi olmalıdır. Bu bağlamda, tüm işlerimizde ve tarihteki kararlarda anne yüreğini kapsayan katmak sorumluluğumuz olmalıdır''.

''Annelerin gözlerindeki hüzün veya neşeli toplumların en belirgin özelliklerinin göstergesidir. Anneler güldüğü zaman dünya güler yüzlüydü. Annelerin ağladığı bir dünya gülemez. Bu nedenle aileyi koruyan, güçlendiren düzenlemelerin milletin huzurunun ve başarımızın güvencesinin gücünü savunuyor, bu yöndeki onun çabasını sürdürdünüz' diyerek açıklamalarını şu sözlerle sonlandırdı.

''Bizler Eğitim-Bir-Sen olarak, insanlığa müjde olacak yeni bir medeniyet idealinin, annelerimizin duaları, bize aşıladıkları özgürlükler, geleceğe hazırlayan maharetli elleriyle inşa edilebileceğine yapılar''.

''Bize erişilebilen yönleriyle, desteğiyle gücü veren tüm annelerimizin Anneler Günü'nü koruyor, kendilerine sağlık ve mutluluk diliyor, şükranlarımızı sunuyoruz''.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen