Haber
2018-07-05 16:52:03
Derdimiz millet, yükümüz medeniyettir

Eğitim Bir Sen Adıyaman Şubesi, Adıyaman’da faaliyet gösteren basın mensupları ile kahvaltı programında bir araya geldi. Özel bir gündemi olmayan toplantıya birçok basın mensubu ile beraber Eğitim Bir Sen Şube Yönetim Kurulu üyeleri ve basın komisyonu iştirak etti.

Eğitim Bir Sen Adıyaman Şubesi’nin dört yıllık çalışmalarının yer aldığı sinevizyon gösterisinin sergilendiği toplantıda konuşan Memur Sen ve Eğitim Bir Sen Adıyaman Şube Başkanı Ali Deniz, son yıllarda demokratikleşme yolunda her alanda büyük adımlar atan Türkiye’nin yoğun gündeminde hem sivil toplum kuruluşlarının hem de basın mensuplarının ciddi efor sarf ettiklerini belirterek “medeniyet yükünü taşıdığımız bu süreçlerde sözümüz ve sesimiz olan bütün basın çalışanlarına teşekkür ediyoruz” dedi.

Ali Deniz, “ Eğitim Bir- Sen Adıyaman Şubesi olarak üye sayımız bizim dışımızdaki sendikaların üye sayısının toplamının 2 katına yükselmiştir. Yani her üç eğitim çalışanından ikisinin tercihine mazhar olduk.  Aldığımız yetki ile sendikacılığın ideallerini ülkenin gerçekleri ile harmanlayarak duruşumuzu belirledik. Memur Sen olarak amacımız kamu çalışanlarının sosyal, özlük ve mali haklarını geliştirmek ve korumaktır. Bu anlamda eğitiminden, sağlığına, ülkede insanlığı ilgilendiren her konuda duruş, söz sahibi olduk ve gündem oluşturduk. Ülkeyi istikrara kavuşturmak yönünde de sesimiz sösümüz yine milletten oldu. Bugüne kadar hamdolsun çeyrek asırlık bir mücadele ile hiç bir fotoğraf karesinde flu görülmedik. Çünkü bu teşkilatın derdi millet, kendi de millet, yükü medeniyettir. Bu konuda nerede bir mağduriyet nerede bir mazlum varsa bizler sağımıza solumuza bakmadan, teninin rengine bakmadan elimizden geleni yapıyoruz” diye konuştu.

Ali Deniz sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz sendika olarak her zaman milli iradenin,demokrasinin,kardeşliğin yanında yer aldık almaya devam edeceğiz. Eğitim Bir Sen Türkiye'nin en büyük eğitim sendikasıdır. Adıyaman da Eğitim Bir Sen olarak 6186, Memur Sen olarak 12 bin üyemiz var.Bizler sadece eğitimle ilgili değil,insanımızı ilgilendiren memleketimizin tüm sorunlarında çözüm odaklı yaklaştık,yaklaşmaya devam edeceğiz."

"Türkiye buluşmaları kapsamında eğitimcilerimizin sorunlarını yerel ve ulusal medyaya taşıdık.Üyelerimizin  haklarını takip için hukuk bürosu kurduk.Medeniyet buluşmalarını düzenli  olarak gerçekleştirdik.Salı günlerini sadece bayan üyelerimize  hizmet için ayırdık.Engelli komisyonunu kurarak engelli çalışanların özlük ve mali hakları için çalışmalarını sürdürmelerini sağladık. En ücra köşelerdeki öğretmenlerimizi  ziyaret ederek taleplerini  dinledik, sıkıntıları gidermeye çalıştık.Kentimizin kanaat önderlerini, eğitimcileri konferans salonumuzda üyelerimizle buluşturduk .Beden dili ve  iletişim kursları açtık."

"Eğitim camiasındaki sıkıntılara sırtımızı dönmedik,onların sıkıntılarına çözümler aradık.Dünyadaki mazlumlara yardımlarda bulunduk.Kardeşlik için teröre dur dedik.Demokrasiyi rafa kaldırmak isteyen darbe ve darbecilere karşı dik durduk,meydanlarda bulunduk.15 temmuz darbe girişiminde alanları terk etmedik. Milli irade nöbetlerinde tüm ilçeler dahil nöbet tutuk.Milli irade hırsızlarına geçit vermedik, vermeyeceğiz. Namlusunu millete çeviren tanklara selam durmadık,durmayacağız. Eğitim bir sen Adıyaman şubesi olarak her zaman devletin, milletin, demokrasinin, milli iradenin yanında olduk,olmaya devam edeceğiz."

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen