Adıyaman 1 Şubesi

Mahalle mahalle, köy köy anlatacağız

Ağustos ayında gerçekleştirilecek Kamu Personeli Toplu Sözleşme görüşmeleri öncesinde, eğitim çalışanlarının taleplerini almak ve sorunları ve çözüm önerilerini görüşmek üzere Eğitim Bir Sen Adıyaman Şubesi yönetim kurulu  köy okullarında çalışan eğitimcileri ve çalışanları ziyaret etti.

 

 

Ziyaret ettikleri okullarda eğitim çalışanlarının sorunlarını dinleyen, Milli Eğitim Bakanlığı’nın gerçekleştirdiği değişimle alakalı soruları cevaplayan, Adıyaman ve ülke gündemiyle alakalı değerlendirmelerde bulunan Eğitim Bir Sen Adıyaman Şube Başkanı Ali Deniz, eğitim sorunlarını yerinde görüp teşhis ve tespit etmeden gerçekçi ve uzun soluklu çözümler üretilemeyeceğini söyledi.

 

 

Köy okullarındaki eğitim çalışanlarının çok büyük fedakarlıklar sergilediklerini, çalışma ortamlarının eksiklerine rağmen bu ülkenin medeniyet tasavvuruna çok önemli katkıda bulunduklarını vurgulayan Ali Deniz “Eğitim-Bir-Sen’in 2014-2015 yılı için geçerli olan toplu sözleşmede elde ettiği kazanımlar bazı sendika temsilcileri tarafından kara propaganda yapılarak değersizleştirilmeye çalışılıyor. Bugüne kadar sergilediğimiz onurlu mücadelemizle birçok kazanıma imza attık. Tüm kamu çalışanlarının yüzde seksenini doğrudan etkileyen taban aylığa zam, öğretmene ek ödeme ve diğer kazanımları mahalle mahalle, köy köy anlatmaya çalışıyoruz” dedi.

 

 

Ağustos ayında yapılacak olan toplu sözleşme için öğretmen, idareci ve diğer eğitim çalışanlarının taleplerini ve önerilerini önemsediklerini belirten Eğitim Bir Sen Adıyaman Şube Başkanı Ali Deniz Türkiye’de eğitim camiasının sorunlarına hakim ve bu sorunlarla ilgili profesyonel çalışmalara imza atan tek sendikanın Eğitim Bir Sen olduğunu söyleyerek 2015 toplu sözleşmesinde yine önemli kazanımlara imza atacaklarını söyledi.