Adıyaman 1 Şubesi

Eğitim Konferanslarımız Devam Ediyor

 

Eğitim Bir Sen Adıyaman Şubesi eğitim ve eğitim süreçleri başlığı altında konferanslarına devam ediyor. Geçtiğimizi pazartesi günün Eğitim Bir Sen Adıyaman Şubesi’nin Mehmet Akif İnan Konferans Salonunda gerçekleştirilen konferansa konuşmacı olarak Eğitimci – Kişisel Gelişim  uzmanı Mehmet Salih Varol katıldı. Konusu “Eğitime Stratejik Bakış” olan konferansın açılış konuşmasını yapan Eğitim Bir Sen Adıyaman Şube Başkanı Ali Deniz gündemi değerlendirdi. Öğretmenlerin nöbet ücretleri ile ilgili mücadelelerinin devam ettiğini hatırlatan Ali Deniz nöbete ücretin yanında ek ders ve sınav ücretlerindeki adaletsizliğin de giderilmesi gerektiğini söyledi.

Eğitim camiasının gün geçtikçe yeni koşullarla ve problemlerle karşılaştığını vurgulayan Ali Deniz “yeni koşullara kendimizi uyarlamadığımız müddetçe ayakta duramayız. Önümüzü göremez, strateji belirleyemeyiz” dedi.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Eğitimci Mehmet Salih Varol ise konuşmasında strateji belirlerken olayların perde arkasını görmek gerektiğini peygamber efendimizin “bana eşyanın hjakikatini öğret “ duasını hatırlatarak ifade etti. Dünyada ilerleyen toplumların bilgiyi üreten toplumlar olduğunu vurgulayan Varol eğitimciler olarak bilgiyi üretmek, kullanmak ve kullandırnak gelecek nesillere karşı sorumluluğumuz dur diyerek bunun sadece eğitimci kimliği ile gerçekleşemeyeceğini ifade etti.

İnsan kaynaklarının strateji belirlemede önemine Mehmet Salih Varol deha yetiştirmek zorunda olduğumuzu, kültürel ve tarihsel birikimimizin buna müsait olduğunu ifade ederek yeni medeniyet tasavvurumuzun ancak böylece gerçekleşeceğini söyledi.

Konferans katılımcıların soruları ile sona erdi.