Adıyaman 1 Şubesi

MİLLİ EĞİTİM BAKANI AVCI İLE GÖRÜŞTÜK

Memur Sen İl Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Adıyaman Şube Başkanı Ali Deniz, Eğitim Bir Sen Adıyaman Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Demir ve Ebubekir Turmaz ile Ankara’da bir dizi temasta bulundu.

 

TBMM’ de Adıyaman’ın yeni milletvekillerine tebrik ziyaretinde bulunan heyet, ardından Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile kısa bir görüşme gerçekleştirdi. Adıyaman’ın temel eğitim sorunlarının konuşulduğu görüşmede Memur Sen İl Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Adıyaman Şube Başkanı Ali Deniz ilimizin derslik ve öğretmen ihtiyacının yanı sıra, öğretmenlerimizin ve eğitim çalışanlarının sosyal mekan ihtiyaçlarını karşılayacak tesis yapımına değinerek, Adıyaman Milli Eğitim camiasının kendisine yakışır bir hizmet binasına kavuşması gerektiğini söyledi.

 

Ağustos ayında gerçekleştirilecek toplu sözleşme görüşmelerinde büyük kazanımlar elde edeceklerine inandığını belirten Ali Deniz, Türkiye’nin son on yılda hemen her alanda çağ atladığını ancak eğitim ve eğitim çalışanlarının temel sorunlarını hala tam olarak çözüme kavuşturamadığını ve özlük hakları hususunda yeterli çalışmanın yürütülemediğini söyledi.

 

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ise Ak Parti hükümetinin bütçeden en büyük payı ayırarak en büyük yatırımı eğitime yaptığını ifade ederek sorunların mutlaka çözüme kavuşturulacağını ancak Türkiye’de ve dışında gerçekleşen siyasi olayların gündemi çok meşgul ettiğini ve bu durumda Türkiye’nin enerjisini içeriye yansıtamadığını söyledi. Memur Sen ailesine çalışmalarında başarı dileyen Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın sorunların çözümünde ve taleplerin karşılanması hususundaki olumlu yaklaşımı gözlerden kaçmadı.