Adıyaman 1 Şubesi

MÜSİAD ve Gökkuşağı Derneğinden Sivil Kıyafet Eylemimize Destek Ziyareti

MEMUR-SEN olarak “Kamuda Serbest Kıyafet Uygulaması” için başlattığımız işyerlerine serbest kıyafetle gitme eylemimize destek her geçen gün artarak devam ediyor.

Özgürlük İçin 10 Milyon İmza” kampanyamıza da büyük ilgi gösterip destek veren sivil toplum kuruluşları, kamuda serbest kıyafet uygulaması için başlattığımız eylemimizi desteklediklerini belirten ziyaretleri sürüyor.

MÜSİAD Adıyaman Şubesi ve Gökkuşağı Derneği yönetim kurulları sendikamızı ziyaret ederek Türkiye’de bir milat olacak bu eylemden dolayı MEMUR-SEN’i tebrik ettiklerini söyleyip sonuna kadar destekleyeceklerini belirttiler.

MEMUR-SEN ve Eğitim-Bir-Sen Adıyaman Şube Başkanı Gaffari İzci ziyaretten dolayı duydukları memnuniyeti ifade ederken MÜSİAD ve Gökkuşağı Derneğine duyarlılıklarından dolayı teşekkür etti. Gaffari İzci şöyle dedi:

“Kamu görevlilerinin görev sırasında ve görev yerlerindeki kılık-kıyafetlerine ilişkin usul ve esasları belirleyen 1980 askeri darbesi dönemi ürünü 25/10/1982 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren “Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetine Dair Yönetmelik”; Anayasa’da teminat altına alınan temel hak ve özgürlüklere, ülkemiz tarafından imzalanarak usulüne göre yürürlüğe konulmuş uluslararası anlaşmalara, ülkemizin onayladığı belge ve bildirgeler kapsamında yer verilen eşitlik, ayrımcılık yasağı gibi evrensel hukukun temel ilkelerine aykırı hükümler taşımasına rağmen otuz yılı aşkın süredir insan onurunu da hiçe sayan yasaklarıyla birlikte yürürlüktedir.

Ara rejim dönemlerine ait birçok anayasal ve yasal hükmün yürürlükten kaldırılmış ya da değiştirilmiş olmasına rağmen idari düzenleme mahiyetindeki söz konusu yönetmeliğin halen varlığını sürdürmesinin, yönetmelik değişikliğinin Anayasa değişikliğinden daha zor bir süreç olduğu algısı uyandırmaktadır. Hükümetten bu algıyı kıracak acil girişimler bekliyoruz. Toplumsal mutabakat haline gelen imza kampanyamızla dile getirdiğimiz özgürlük talebimiz milletimizin desteği ile somutlaşmıştır. Bizim talebimiz milletin talebi haline gelmiştir. Eylem sürecimiz kamu görevlilerinin kılık-kıyafet özgürlüğünü teminat altına alan yasal ya da yönetsel düzenleme yapılıncaya kadar devam edecektir.

Bu süreçte bizleri yalnız bırakmayarak her türlü desteğini esirgemeyen ilimizin seçkin sivil toplum kuruluşlarından olan MÜSİAD ve Gökkuşağı’na, değerli başkanları Mehmet Dağtekin ve Sezai Yılmaz’a, yönetim kurullarına ve kıymetli üyelerine tüm üyelerimiz adına teşekkür ediyorum."

Mehmet Dağtekin: “İnsanlarımız Kıyafetine Göre Değil Ürettikleri İşe Göre Değerlendirilmelidir”

MÜSİAD Adıyaman Şube Başkanı Mehmet Dağtekin, Memur-Sen’in başlattığı “Kamuda Serbest Kıyafet Uygulaması”nın Demokrasimiz ve insanımız için son derece önemli olduğunu vurgulayarak sözlerine şöyle devam etti:

“Ülkemiz çok önemli bir süreçten geçmektedir. Birbirimize kenetlenmemiz gereken bu dönemde aramıza tefrika ve mesafe koyacak her türlü uygulamayı ortadan kaldırmak gerekiyor. Bu bakımdan toplumsal mutabakatın en üst seviyede sağlanması için herkes ve her kurum elinden gelenin fazlasını yapmakla yükümlüdür. 12 Eylül darbesinin ürünü olan, çalışanlarımıza ve okuyanlarımıza bugüne kadar çok ciddi sıkıntılar yaşatarak insanlarımız arasında gerginlik oluşturan kılık-kıyafet yönetmeliğinin kaldırılmasını veya ortak mutabakat metnine dönüştürülmesini de bu minvalde çok önemli görüyoruz. Bu anlamda MEMUR-SEN’in başlattığı kamuda serbest kıyafet uygulaması eylemini önemsiyor ve destekliyoruz. İnsanlarımız giydikleri kıyafetlere göre değil, ürettikleri işe göre değerlendirilmelidir.”

Sezai Yılmaz: “Hükümet Bu Talebi Görmezlikten Gelmemeli”

Gökkuşağı Derneği Başkanı Sezai Yılmaz MEMUR-SEN’in haklı talebini desteklediklerini ifade ederek sürecin başından beri yanlarında olduklarını belirtti. Yılmaz şöyle devam etti:

“Özgürlük ve demokrasi talepleri tabandan gelirse daha kıymetlidir. Memur-Sen’in bu eylemi milletimizden büyük teveccüh ve destek görmüş, görmeye de devam etmektedir. Özgürlük ve demokrasi çıtasının yükseltilmesi halkın talebidir. İktidar bu talebi görmeli ve en kısa zamanda gereğini yapmalıdır. Köhnemiş ve çağdışı uygulamaların insanlarımızı huzursuz ve verimsiz kılmasına asla müsaade edilmemelidir. Gökkuşağı Derneği olarak Memur-Sen’in başlattığı bu süreci, demokrasi, özgürlük ve insan hakları ekseninde sonuna kadar destekleyeceğimizi özellikle belirtmek istiyorum.”