Adıyaman 1 Şubesi

Unutmayacağız, Şehitlerimizi Rahmetle Yad Ediyoruz

6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan ve 11 ili etkileyen depremlerin yıl dönümü dolayısıyla bütün yurtta anma etkinlikleri yapılıyor. Depremlerden en çok etkilenen illerden Adıyaman’da da hayatını kaybeden vatandaşlarımız için anma programları gerçekleştiriliyor.

Memur-Sen Adıyaman İl Temsilciliği depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımız için Hatim ve Dua programı düzenledi. Adıyaman ve diğer tüm illerde okunan Kur’an-ı Kerim Hatimlerinin duasının yapıldığı programa Adıyamanlıların yanı sıra il dışından gelen vatandaşlar da katıldı. Yenipınar Camii’nde gerçekleştirilen Hatim ve Dua programına Memur-Sen Adıyaman İl Temsilciliğine bağlı sendika şubelerinin yönetim kurulu ve üyelerinin yanı sıra Aile Sosyal Politikalar Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Adıyaman Valisi Osman Varol, Ak Parti Adıyaman Milletvekilleri İshak Şan, Mustafa Alkayış, Resul Kurt, Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ali Deniz, Ak Parti Adıyaman İl Başkanı Emrah Erkan Bulucu, Ak Parti Adıyaman Teşkilatı, Ak Parti Belediye Başkan Adayı Ziya Polat, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun ve sivil toplum kuruluşlarının başkanları ve yönetim kurulu üyeleri ile bir çok vatandaş katıldı.

Hatim ve dua programının ardından açıklamalarda bulunan Memur-Sen Adıyaman İl Temsilcisi Mehmet Demir “ programımıza Kur’an-ı Kerim tilavetleriyle, dualarıyla, bizzat gelerek katılım sağlayan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Depremlerde kaybettiğimiz, şehadetlerine şahitlik ettiğimiz kamu çalışanlarımızı ve tüm vatandaşlarımızı rahmetle yad ediyorum. Tedavileri hala devam etmekte olan yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. 6 Şubat 2023 tarihinde yaşadıklarımızı asla unutmayacağız. Asrın felaketi ile sarsılan tüm yönlerimizi ve derinlerde oluşan yaralarımızı sarmak için el ele verecek, hep birlikte yeniden ayağa kalkacağız. Doğal olayların felakete dönüşmesinin önüne geçecek önlemlerin alınması için konfederasyon olarak her türlü desteği ve katılımı sağlayacağız. Memur-Sen olarak, tarihsel sorumluluğumuz, milletimize olan aidiyetimiz, vefamız, yüksek insani hassasiyetlerimiz ve erdemliler hareketi olmamızın bilinç ve sorumluluğuyla hareket edeceğiz. Bu ülkede artık doğal olaylar felakete dönüşmemeli” dedi.

Hatim duasının okunmasının ve Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından katılımcılara ve tüm vatandaşlara helva dağıtıldı.