Adıyaman 1 Şubesi

Bu Haftaki Seminerde Devlet ve Birey İlişkisi Konuşuldu

Sendikamızda düzenlediğimiz haftalık seminerlerin bu haftaki konuşmacısı Eğitimci Yazar Mustafa Çatlı idi.

“Birey ve Devlet” ilişkisinin anlatıldığı seminerde, Sayın Çatlı devlet ve birey kavramlarının açıklamasını yaparak devletin gerekliliği, anarşizm, birey ve devlet ilişkileri, siyaset bilimi teorisinde devlet, asr-ı saadette devlet konularına değindi.

Mustafa Çatlı şunları söyledi: “Bugün demokratik devlet yönetimi anlayışının vazgeçilmez bir ilkesi olan hukuk devleti ilkesine göre fertlerin, vazgeçilmez, hiçbir şahıs ve kurum tarafından çiğnenemez, ihlal edilemez temel hak ve hürriyetleri vardır.

Fertler gibi devlet de bütün faaliyetlerinde hukuka tabi olacak, gücüne dayanarak fertlerin hak ve hürriyetlerini ortadan kaldırmak yahut sınırlamak bir yana, bunları korumakla yükümlü bulunacaktır.

Devletin hukuka tabi olması, hukuk karşısında fert ile eşit durumda bulunmasını ifade etmektedir. Bu ise ferdin, gerektiğinde devlete karşı da korunacağını göstermektedir.”

Üyelerimizin yoğun ilgi gösterdiği seminerin sonunda soru-cevap bölümüne geçildi. Dinleyicilerin sorularına cevapların verildiği bu bölümde ilginç tartışmalar da yaşandı.

Şube Başkanı Gaffari İzci seminer sonunda eğitimci yazar Mustafa Çatlı’ya teşekkür ederek haftalık seminerlerin bundan sonra da devam edeceğini söyledi.