Adıyaman 1 Şubesi

Adıyaman Bu Sonucu Hak Etmiyor

Şubemiz yönetim kurulu üyesi ve başkan yardımcısı Abdullah Turhan 2013 YGS sınav sonuçlarını değerlendiren bir açıklama yaptı. Abdullah Turhan açıklamasında şunları söyledi:

"2013 yılı YGS (Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı) sonuçları ÖSYM tarafından 1 Nisan 2013 tarihinde açıklanmıştır. Maalesef bu yıl ilimiz puan ortalamalarına göre Türkiye geneli il başarı sıralamasında 69. sırada yer almıştır. Ortaya çıkan bu sonuç esasen yeni bir durum değildir. Maalesef son yıllarda ilimiz Türkiye geneli başarı sıralamasında hep son sıralarda yer almıştır.

Bu olumsuz tablo, Eğitim-Bir-Sen olarak baştan beri dikkatimizi çekmişti ve bu konuda üzerimize düşeni yapacağımızı ifade etmekten çekinmemiştik. 2011 yılında il olarak 79. sırada yer almamız üzerine sendika olarak eğitimci arkadaşlarımızla bir araya gelerek Eğitim Yönetimi, Okul Öncesi, İlköğretim, Ortaöğretim, Özel Eğitim ve Rehberlik, Mesleki Eğitim başlıklı altı komisyon oluşturduk. Bu komisyonlarımız kendi bölümleriyle ilgili sorunları ve bu sorunlara dair çözüm önerilerini rapor haline getirdiler. Bu çalışmayı kalıcı hale getirmek için “Adıyaman’da Eğitimin Sorunları ve Çözüm Önerileri” başlığıyla kitaplaştırdık. Ortaya çıkan bu önemli çalışmayı Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürlüğüyle de paylaşarak ortak bir çalıştay düzenledik. Yaptığımız bu çalışmalarla bahanelerin arkasına sığınmadan, gelebilecek eleştirilere aldırmadan, Adıyaman’da çocuklarımızın daha iyi eğitim alması adına, yaşanan bütün sorunları ortaya koyarak, sorumlu sendikacılık örneği göstermekle kalmadık, takipçisi de olduk.

Sınav sonuçlarındaki başarısızlık, her ne kadar ilimizde son yıllarda eğitim alanında fiziki alt yapının iyileştirilmesinde, insan kaynakları konusunda eksiklerin giderilmesinde, eğitim teknolojilerinin kullanılmasında olumlu gelişmeler olsa da bu faktörlerin başarıyı arttırmada yetersiz kaldığını, ilimizde başarıyı arttırmada daha çok mesafe almamız gerektiğini göstermektedir.

Başta İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz olmak üzere eğitime paydaş olan tüm kurum ve kuruluşlara ve kamuoyuna özellikle şu hususu ifade etmek istiyoruz:

Bugün, ortaya çıkan bu olumsuz tabloya bir günah keçisi arama yoluna gitmiyoruz. Çünkü eğitim, tek yönlü değil; çok yönlü bir sistematiğe sahiptir. Daha önce de ifade ettiğimiz gibi biz başarısızlıktan kendimizi soyutlamıyoruz. Aksine başarısızlığımızı sorguluyoruz ve çözüm yolları arıyoruz. İlimizin hak etmediği bu olumsuz tabloyu düzeltmek için siyasi, ideolojik, kurumsal vb. hiçbir ayrıma girmeden önyargısız, şartsız olarak maddi ve manevi her türlü katkıyı sunmaya hazırız. Eğitim Bir Sen olarak, bugüne kadar misyon edindiğimiz gibi bundan sonra da aynı duyarlılıkla eğitimde kalitenin arttırılmasına yönelik çabalarımız devam edecektir."