Adıyaman 1 Şubesi

Yetkili İken İş Bırakma Kararı Alan Tek Sendikayız

Eğitim-Bir-Sen Gölbaşı Temsilciliğimiz Serhat Otel tesislerinde yemekli toplantı düzenledi. Toplantıya Adıyaman İl yönetimi, ilçe temsilcileri ve üyeler katıldı.

İlçe Temsilcimiz Rıfat Elçi katılımcılara teşekkür ederek konuşmasına başladı. Bu yıl yapılan çalışmaların değerlendirmesini yaptı. Sendika olarak yapabildiklerini ve yapamadıklarını sıraladı. Bu haftadan  itibaren okul ziyaretlerine daha çok önem vereceklerini ifade etti.. Muhabbet bölümü sıcak bir ortamda devam etti.

Daha sonra Adıyaman Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen İl Başkanı Gaffari İzci, zaman ayırıp yemeğe katılan tüm üyelere Gölbaşı teşkilatı adına teşekkürlerini iletti.

Bu Günlere Bedel Ödeyerek Geldik

Memur Sen’in bu günlere bedel ödenerek geldiğini ve bu büyümede büyük payın siz değerli üyelerin katkılarının olduğunu ifade eden İzci,” Bu ülkede 14 şubat 1992 kurulan eğitim bir 21 yıldır bu camianın örgütlenmesi için bedel ödeyerek, alın teri akıtarak ve çok önemli badirelerden geçerek, cezalar yiyerek bu güne gelmiştir. Bu sizin emeğiniz, sizin çabanız ve sizin dik omurgalı duruşunuzla bu güne gelmiştir.

Biz Bediüzzaman Hazretlerinin de ifade ettiği gibi, o günden bugüne 3 tane 1 i alt alta koyarsanız 3 edeceğini ama ihlâsla ve samimiyetle bu davaya hizmet etmek için yan yana geldiğinizde 111 kuvvetinde olduğunu ifade ederek o zorlu günlerde bu yolu seçerek buralara geldik.

Değerli arkadaşlar, örgütlü güç sorun çözen güçtür, örgütlü toplum medeni toplumdur, örgütlü güç farkındalık oluşturan bir toplumdur. Biz Eğitim Bir-Sen bu misyonu ve bu duruşuyla bu ülkede yeter artık güdülmek istemiyoruz. Bu ülkede bizim çözümlerimiz var, alternatiflerimiz var, kararımız var, sözümüz var, emeğimiz var o halde bizde bu kararımızla bu emeğimizle bu duruşumuzla var olmak istiyoruz.

Ek Ödeme Alıncaya Kadar Mücadeleye Devam Edeceğiz

2012 toplu sözleşmenin sonuçlarını aktararak sendikalaşma oranı yüksek olan sendikaların haklarını almada daha güçlü olduğunu ifade eden İzci, “Eğitim İş kolunda sendikalaşma oranı yüzde 57 olursa, halen sendikasızların oranı yüzde 43 ise ve bölünmüş bir sendikacılık yapısıyla çok çok etkili sonuçlar beklemenin haksızlık olduğunu düşünüyoruz. Daha önceki bakanımız öğretmenlik mesleğini itibarsızlaştırarak, öğretmenin moral ve motivasyonunun alt üst ederek ve ek ödeme noktasında olumsuz tavır sergileyen Sayın Ömer Dinçer’le bir türlü anlaşamadık. Ama bu maç burada bitmez. Biz bundan sonuç alıncaya kadar mücadeleye devam edeceğiz.

Derin Güçlerle İlintili Olarak Sendikacılık Yapmadık

Biz Memur Sen’in bu duruşunu ve misyonunu bakış açısını çalışanlara anlatabilirsek çalışanların çoğunluğu Eğitim-Bir-Sen’e üye olacağını söyleyen İzci, “Çünkü biz derin güçlerle ilintili olarak sendikacılık yapmadık, yapmayacağız. Biz bugünlere bedel ödeyerek geldik. Bizi bağlayan şey bu milletin aziz değerleridir, bu milletin ülküsüdür, bu milletin duruşudur.

Yetkiliyken İş Bırakma Kararı Alan Tek Sendikayız

Sarı sendikacılık söylemlerine itibar edilmemesi gerektiğini ifade eden İzci, “sarı sendikacılık söylemlerine itibar etmiyoruz ve bizi sarı sendikacılık şeklinde itham edenlere aynen iade ediyoruz. Çünkü biz iktidarın borazanlığını yapmıyoruz. Yetkiliyken iş bırakma kararı alan tek sendikayız. Bizim iktidarla örtüşen bir dünya görüşümüz var, sosyal taban örtüşmemiz var ama biz bugüne kadar hiçbir partinin borazanlığını yapmadık bundan sonrada yapmayacağız.” dedi.

Kıyafet Özgürlüğüne İlişkin Sendikanın Kararlı Tutumu Devam Edecektir

Kılık Kıyafet Özgürlüğüne de değinen İzci devamında şunları söyledi: “Memur-Sen tarafından başlatılan “Özgürlük İçin On Milyon İmza” kampanyasında, 14 Ocak-14 Şubat tarihlerini kapsayan sürede 12 Milyon 300 bin imza toplanmıştır. Bu da gösteriyor ki; kıyafet yönetmeliğine karşı bir itiraz vardır. Kamu görevlilerinin görev sırasında ve görev yerlerindeki kılık-kıyafetlerine ilişkin usul ve esasları belirleyen 1980 askeri darbesi dönemi ürünü Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetine Dair Yönetmeliğin temel hak ve özgürlüklere, uluslar arası anlaşmalara, eşitlik, ayrımcılık yasağı gibi evrensel hukukun temel ilkelerine aykırı hükümler taşımasına rağmen otuz yılı aşkın süredir yürürlüktedir. Bu bağlamda kıyafet özgürlüğüne ilişkin sendikanın kararlı tutumu devam edecektir.” dedi.

İlçe Başkanı Rıfat Elçi, katılımcılara ve restoran sahip ve çalışanlarına kusursuz bir hazırlık için teşekkür ederek toplantıyı sona erdirdi.