Adıyaman 1 Şubesi

Öğretmenevi İhtiyacımızı Bakan’a İlettik

Milletlerin ruh ve karakterini şekillendirmede etkin rol oynayan öğretmenlerin bu işlevlerini yerine getirebilmesinde onların üretkenliğinin önemli bir etkisi vardır. Bu anlamda öğretmenlerimiz için “bütün bir toplum onların eseridir” denilebilir.

Böylesi öneme haiz öğretmenlerimizin ve eğitim çalışanlarımızın çalışma ve yaşama alanlarını iyileştirmek, onların daha sağlıklı, daha sosyal ve daha verimli çalışmalarını sağlamaktır.

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren öğretmenevlerimiz de bu çerçevede yaşama geçirilmiş sosyal tesislerimizdendir. Kaldı ki, tam donanımlı bir öğretmenevi o ilin tanıtım, turizm ve halkına da önemli katkılar sunar.

Üzülerek ifade etmek zorundayız ki, Adıyaman bu konuda en fazla ihmal edilmiş ve ilgisiz kalınmış bir il olmuştur.

Bütün illerde hatta birçok ilçede çok güzel, lüks ve ihtiyaçlara cevap verebilecek öğretmenevleri mevcutken maalesef Adıyaman’daki eğitim çalışanları bu hizmetten yoksun kalmıştır.

Eğitimciler Birliği Sendikası Adıyaman Şubesi olarak bu konuyu yıllardır her ortamda ve her fırsatta dile getiriyoruz. Her dönemin Milli Eğitim Bakanına, her dönemdeki milletvekillerimize ve milli eğitim müdürlerimize gerek yazılı, gerek sözlü gerekse basın yoluyla defalarca gündeme getirdik.

Bu konuda son olarak geçtiğimiz hafta sonu Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte ilimize gelen Milli Eğitim Bakanı Sayın Nabi Avcı’ya Şube Başkanımız Gaffari İzci tarafından öğretmenevimizin bulunmadığını söylendi. Basın mensuplarımızın ve İl Milli Eğitim Müdürümüzün de hazır bulunduğu ortamda dile getirilen bu eksiklik karşısında Milli Eğitim Bakanı Sayın Nabi Avcı hayretini gizleyemedi. Sayın Bakan: “Bu konuyu araştıracağız. Tabi ki Adıyaman’daki öğretmenlerimizin de mesai saatleri dışında nezih bir ortamda ve bir arada olabilecekleri, mesleki bilgilerini geliştirebilecekleri ortamlar olmalı” dedi ve hemen danışmanına talimat vererek konu ile yakından ilgilenmesini istedi. Sayın bakan ilimizden ayrılırken danışmanına Adıyaman’da kalması talimatı vererek konu ile yakından ilgilenmesini istedi. Eğitim-Bir-Sen Adıyaman şubesi olarak biz de öğretmenevi başta olmak üzere ilimizin eğitim sorunlarını dosya halinde sunduk.

Bilahare AK Parti Grup Başkanvekili Sayın Ahmet Aydın’a da aynı konuyu ilettik. Ahmet Aydın da konuyu Milli Eğitim Bakanı Sayın Nabi Avcı ile görüştüğünü ifade etti ve kendisinin de yakından takipçisi olduğunu belirtti.

Adıyaman’a ve camiamıza hak ettiği bir öğretmenevi kazandırılması sürecinin son aşaması bu şekilde cereyan etmiştir.

Eğitim-Bir-Sen olarak daha önce olduğu gibi bu konunun ısrarlı takipçisi olacağımızı ve gelişmeleri siz değerli kamuoyu ile paylaşacağımızı ifade etmek isteriz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.