Adıyaman 1 Şubesi

28 ŞUBAT BİR DARBEDEN ÖTESİDİR

Adıyaman Eğitim Bir Sen Şubesi, postmodern darbe olarak nitelendirilen 28 Şubat sürecinin yıldönümünde “28 Şubat – Bir Darbeden Ötesi “ konulu bir panel düzenledi. Adıyaman Halk Merkezinde düzenlenen panele Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Alev Erkilet, Yolcu Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Ömer İdris Akdin ve 28 Şubat sürecinde bir çok davaya bakan İHH Genel Başkan Yardımcısı Avukat Gülden Sönmez konuşmacı olarak katıldı. Siyasi partilerin, sivil toplum kuruluşlarının ve kamu kurum ve kuruluşlarından il ve ilçelerden gelen bir çok temsilcinin katıldığı panele halkın yoğun ilgisi dikkat çekti.

 

Panelin açılış konuşmasını yapan Eğitim Bir Sen Adıyaman Şube Başkanı Ali Deniz, “Hayalimiz ve hedefimiz  medeniyet değerlerimizle yaşayabildiğimiz yeni bir dünyadır ”vurgusunu yaparak, Mehmet Akif İnan’ın, “Göl kenarında düşlediği nehirleri” var etmek adına az sayıda arkadaşıyla birlikte kurduğu Eğitim-Bir-Sen Adıyaman Şubesi olarak, medeniyetimizi ve değerlerini yeniden inşa etmek yolculuğuna sarsılmaz bir kararlılıkla, yıkılmaz bir inanmışlıkla, her dem artan bir adanmışlıkla devam devam edeceklerini ifade ederek, tankların namlusunu millete çeviren apoletlilere de, kararlarıyla milleti dövmeye yeltenen cübbelilere de, milleti hizaya getirmeye teşebbüs eden darbecilere de, darbecilerle aynı havayı teneffüs eden vesayetçilere de, iktidarı milletten değil kışladan isteyen siyasetçilere de, milleti “göbeğini kaşıyan adam” ilan eden tetikçilere de, hadlerini bildirdik, bildirmeye de devam edeceğiz” dedi.

 

 

28 Şubatçılarla hukuk alanında mücadelelerinin devam edeceğini dile getiren Eğitim Bir Sen Adıyaman Şube Başkanı Ali Deniz sözlerini şöyle sürdürdü: “Bin yıl sürecek denilen 28 Şubat Süreci, 10 yıl bile sürmemiştir. Zulüm döneminin uygulamaları, Eğitim-Bir-Sen’in güçlü kadrolarının öncülüğüyle peyderpey ortadan kaldırılmış, mağdurların haklarının iadesine ilişkin kimi düzenlemeler de yine Eğitim-Bir-Sen’in takibi ve yönlendirmesiyle yapılmıştır.

 

Panelistlerin konuşmalarıyla devam eden programda, 28 Şubata zemin hazırlayan sosyal ve siyasi nedenleri değerlendiren Doç. Dr. Alev Erkilet bu toplumu oluşturan halkların sosyal ve siyasi sorunlarını çözmedikçe yeni darbeler için yeni meşruiyet zeminleri aranacağını dile getirerek “ 28 Şubat’ta başörtülü kardeşlerimiz efsanevi bir direniş sergilediler ancak 28 Şubat’ tan sonra kendisini sorgulamayanlar şu anda küresel – kapitalist anlayış içinde olumsuz bir değişim ve dönüşüm yaşıyorlar; bunun iyi analiz edilmesi gerekir “ dedi.

 

 

28 Şubat’ın hukuk mücadelesi alanına değinen İHH Genel Başkan Yardımcısı Avukat Gülden Sönmez ise genç kızların Anadolu ve İslam kimliği farkındalıklarının oluşması sonucu üniversitelerde başörtülü öğrencilerin arttığını vurgulayarak 28 Şubatçıların herhangi bir yasal dayanağı olmayan yasaklar icat ettiğini, “yeşil sermaye”  “yeşil pop” “irtica” gibi kavramlarla mütedeyyin halkın sindirilmeye çalışıldığını söyledi. 28 Şubatta başörtüsü ile ilgili olarak teferruat değerlendirmesi yapanları grev kırıcı olarak nitelendiren Avukat Gülden Sönmez “gezi olayları da 28 Şubat’ın bir türeviydi” dedi.

 

28 Şubat’ın medya ve sanat alanındaki durumunu değerlendiren Yolcu Dergisi Genel Yayın yönetmeni Ömer İdris Akdin ise çeşitli dergi ve gazetelerde darbecilerin tetikçiliğini yapan bazı kalemlerin bugün demokrasi havarisi olduklarını ve bunun iyi analiz edilmesi gerektiğini ifade etti.

 

Katılımcıların panelistlere yönelttiği sorularla devam eden “28 Şubat – Bir Darbeden Ötesi” adlı panel Eğitim Bir Sen Adıyaman Şube Ali Deniz’in teşekkür konuşması ile sona erdi.