Adıyaman 1 Şubesi

ADIYAMAN EĞİTİM BİR SEN ÜNİVERSİTE TEMSİLCİLİĞİ KURULDU

Adıyaman’ın en büyük sivil toplum kuruluşu olan Eğitim Bir Sen Adıyaman Şubesi, bünyesinde üniversite temsilciliği kurdu. Eğitim Bir Sen Adıyaman Şube Başkanı Ali Deniz yaptığı açıklamada üniversitelerin demokrasinin en önemli unsuru olduğunu ve idari ve hukuki alanda birçok sorunla karşı karşıya olduklarını bu sorunların akademisyenlerin bilimsel çalışmalar yapmalarına engeller oluşturduğunu söyledi. Eğitim Bir Sen Adıyaman Şubesi olarak eğitim camiasının ihtiyaçlarını ve eğitim kalitesinin yükseltilmesi, öğretmen niteliğinin arttırılması, milli ve manevi değerlerin okutulması gibi birçok konuda bilimsel çalışmalar yaptıklarını ve bun anlamda daima üniversitelerle işbirliği içinde olduklarını söyleyen Eğitim Bir Sen Adıyaman Şube Başkanı Ali Deniz, Adıyaman’da Eğitim Bir Sen Üniversite Temsilciliğinin bu ve benzeri bilimsel çalışmaların önünü açacağını vurguladı.

 

 

Eğitim Bir Sen Adıyaman Üniversite Temsilciliği yönetim kurulu başkanlığına seçilen Doç. Dr. Mustafa Çevik sendikacılığın büyük sorumluluklar getirdiğinin farkında olduğunu söyleyerek, üniversitelerin özlük ve özgürlük mücadelesinde daima öncü rol oynadığını, ülkemizin demokratikleşmesi bağlamında üniversitelere büyük görevler düştüğünü söyledi.

 

 

Üniversitelerde sendikalaşmanın hem idari kadroların hem de akademisyenlerin özlük ve özgürlüklerinin elde edilmesinde büyük katkılar sağladığını hatırlatan Eğitim Bir Sen Adıyaman Üniversitesi Temsilciliği Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Mustafa Çevik Üniversite temsilciliğinin bütün üniversite personelinin idari kadro veya akademisyen ayrımı yapmadan özlük haklarının elde edilmesinde tüm güçleriyle mücadele edeceklerinin altını çizerek en kısa zamanda üye sayısını da arttırarak Adıyaman’da Eğitim Bir Sen’in ikinci şubesi olacaklarını iddia etti.

 

 

Eğitim Bir Sen Adıyaman Üniversitesi Temsilciliği yönetim kurulu şu isimlerden oluşuyor:

 

Yönetim Kurulu Başkanı – Doç. Dr. Mustafa ÇEVİK

Başkanvekili – Mehmet İNAN

Başkan Yardımcısı ( Teşkilatlanma ) – Yrd. Doç. Dr. Osman KAYA

Başkan Yardımcısı ( Mali İşler ) – Mustafa ÖZAYDIN

Başkan Yardımcısı ( Basın ve İletişim ) – İlyas İNAN

Başkan Yardımcısı ( Eğitim ve Sosyal İşler ) – Abuzer AYKUT

Başkan Yardımcısı ( Mevzuat ve Toplu Sözleşme ) – Remzi KORKMAZ