Adıyaman 1 Şubesi

Yakın Tarihle Yüzleşme Konferansı

Eğitim Bir Sen Adıyaman Şubesi kültür, sanat ve tarih içerikli konferanslar dizisine Türkiye’nin yakın tarihinin ele alındığı yeni bir konferans daha ekledi. Eğitim Bir Sen Adıyaman Şubesi Mehmet Akif İnan Konferans Salonu’nda gerçekleşen konferansa katılımın oldukça yüksek olduğu gözlendi.

 

Tarih ve kültür alanındaki araştırmaları ve kitapları ile dikkat çeken Emekli Maarif Müfettişi Ebubekir Aytekin’in konuşmacı olarak katıldığı konferansta bir konuşma yapan Eğitim Bir Sen Adıyaman Şube Başkanı Ali Deniz, Eğitim Bir Sen’in ücret sendikacılığı yapmadığını, çalışanların hak ve özgürlüklerinin yanında bir medeniyet tasavvuruna sahip olduğunu ve bu medeniyetin inşası ve ihyası için yola çıktıklarını belirterek, tarihi ile yüzleşemeyen devletlerin milli birlik ve beraberlik anlayışından uzak olduklarını ve etnik sorunlarla baş edemeyeceklerini söyledi.

 

Bir milleti zengin kılan önemli hususlardan birinin farklı din ve mezhepler, diller, ırklar ve anlayışlar olduğunu vurgulayan Ali Deniz “yakın tarihimiz hala bir çok karanlık elin dahil olduğu darbeler, siyasi ve sosyal dokuyu zedeleyen müdahalelerle doludur. Bunun en yakın örneği 28 Şubat post modern darbesidir. 28 Şubat sürecinde hakları ihlal edilen arkadaşlarımızın hakları son zamanlarda yapılan değişikliklerle kısmen iade edilmiş olsa bile henüz tam olarak gerekli düzenlemeler yapılmamıştır. Eğitim Bir Sen olarak herkesin dini, dili, rengi, ırkı kısacası farklı yönleri ile özgür ve huzur içinde yaşayacağı bir Türkiye’nin hayalini, köklerinden beslenen yüksek medeniyet tasavvurunu hayata geçirecek adımları atıyoruz, bu yolda ilerleyecek ve bu medeniyeti inşa ve ihya edeceğiz” dedi.

 

Konferansa konuşmacı olarak katılan Araştırmacı – Yazar Emekli Maarif Müfettişi Ebubekir Aytekin Osmanlı’nın son dönemlerinden yıkılışına ve Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşundan günümüze yaşanan bazı siyasi ve sosyal olayların perde arkasını dile getirdi. Türkiye’de iki farklı tarih algısının bulunduğunu dile getiren Ebubekir Aytekin gerçek tarihin bir gün mutlaka ehil kalemler tarafından yazılacağını söyledi.

 

“Yakın Tarihle Yüzleşme “ konferansı Katılımcıların da fikirlerini ve temennilerini beyan etmeleri ile sona erdi.