Adıyaman 1 Şubesi

İLKSAN derhal feshedilmelidir

Eğitim-Bir-Sen Adıyaman Şubesi Başkan Yardımcısı ve İLKSAN (İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığı)  il temsilcisi Mehmet Nuri Çalışkan, İLKSAN ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 27-30 Nisan 2015 tarihleri arasında Antalya Ananas Oteli’nde yapılacak olan İLKSAN 7. Dönem 3. Olağan Temsilciler Kurul Toplantısına gitmeden önce üyelerin görüş ve düşüncelerini almak için okulları ziyaret ettiğini ifade eden Mehmet Nuri Çalışkan bu ziyaretlerinde yaptığı istişarelerde üyelerin İLKSAN denilen yapının feshedilmesi yönünde görüş ifade ettiklerini söyledi.

 

1943 yılında kurulan ve bugüne kadar varlığını devam ettiren İLKSAN’ın, kuruluş amacına uygun bir şekilde yönetilmediği için bugün maalesef çok vahim bir durumda olduğunu vurgulayan Çalışkan, 2014 faaliyet raporları incelendiğinde işletilen tesislerin yine zarar ettiğini, yapılan kampanyalara üyelerin itibar etmediğini, 265 bin üyesi bulunan bu kuruluşun kampanyalarına sadece 4435 üyenin müracaat etmiş olduğunu ancak bunlardan 2812 üye faydalandığını söyledi.

 

2007 yılında 11 trilyon değerindeki arsa üzerinde yapılan Ankara’daki Yenikent Ticaret Merkezi 2009 yılında teslim alınmış, 2014 yılında yeniden bakım ve onarımı yapıldıktan sonra 10 yıllığına 297.500 TL gibi çok düşük bir fiyata kiraya verilmiştir diyen Eğitim-Bir-Sen Adıyaman Şubesi Başkan Yardımcısı ve İLKSAN il temsilcisi Mehmet Nuri Çalışkan ayrıca, faaliyet raporunda kira sözleşmesi belirtilmediğini söyledi.

 

Eğitim-Bir-Sen Adıyaman Şubesi Başkan Yardımcısı ve İLKSAN (İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığı)  il temsilcisi Mehmet Nuri ÇALIŞKAN sözlerine şöyle devam etti: “İLKSAN’ın üyelerinin mali, sosyal ve sağlıkla ilgili haklarını gözetmesi, onlara destek olmak olması gerekirken; ticaretle uğraşması kabul edilemez bir durumdur. Yaptığı ticari faaliyetlerin birçoğunda da zarar ettiği ortadadır. İLKSAN temsilcilerinin seçiminde de adaletsizlik var. İstanbul ‘da (30 bin üyesi var) 4 delege seçilirken; Bayburt, Tunceli, Kilis  gibi küçük illerde 2 delege seçiliyor olması temsilde adaletin olmadığının bir göstergesidir. Adıyaman Merkezde İLKSAN üyelerinin bulunduğu okul ve kurumlarımızın tamamına yakınını ziyaret ettim. Bu ziyaretlerde üyelerin tamamının İLKSAN’dan şikayetçi olduklarını gördüm. Bu ziyaretlerde üyelerimiz ; İLKSAN’a zorunlu üyeliğin sonlandırılarak isteğe bağlı hale getirilmesini, yapılan kesintilerin eksiksiz olarak geri ödenmesini, İLKSAN ‘ın devam edip etmemesi ve faaliyetlerinin MEBBİS üzerinden yapılacak bir anketle üyeler tarafından değerlendirilmesini, İLKSAN’ın ticaretle uğraşmamasını, üyelere verilen ikrazlardaki faizlerin çok yüksek olduğunu, üyelerin ayrıcalıklardan faydalanamadığını, İLKSAN’ın yaptığı konut ve arsa satışının tüm bölgelerde yapılması gerektiğini, emekli ikramiyelerinin çok düşük olduğunu, 20 yılını dolduranlara emeklilik hakkı verilmesini , Milli Eğitim Müdürlüklerinde çalışan üyelerin emeklilik hakkının 10 yıldan 5 yıla düşürülmesini talep etmektedirler.”

 

Hükümet yetkililerinin,  KEY ve tasarruf teşvik fonu ödemelerini yaparak mağduriyetleri giderdiğini belirten Mehmet Nuri Çalışkan, hükümetin İLKSAN’a da müdahale ederek üyelerin mağduriyetine son vermesi gerektiğini, adeta bir kambur haline gelmiş, amacına hizmet etmekten çıkmış bu kuruluşun derhal fesh edilmesi gerektiğini söyledi.