Adıyaman 1 Şubesi

İyilikte Yarışan Sınıflar’ projesine desteğimiz devam ediyor

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var-İyilikte Yarışan Sınıflar” projesine destek vermeye devam edeceklerini ifade ederek, “Yetimler ağlarken bizler gülemeyiz. Onlara yakın olmak, ellerinden tutmak ve acılarını paylaşmak vicdani sorumluluğumuzdur” dedi.

Eğitim-Bir-Sen ve İHH arasında 2013 yılından bu yana istikrarlı bir şekilde yürütülen “İyilikte Yarışan Sınıflar” projesi iş birliği protokolü, Genel Başkan Ali Yalçın ve İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım tarafından imzalandı.

Ali Yalçın, acının da sevincin de ırkı, rengi, sınırı ve sınıfı olmayacağını vurgulayarak, “İslami ve insani değerlerimize göre onlar ağlarken bizler gülemeyiz. Onlara yakın olmak, ellerinden tutmak ve acılarını paylaşmak vicdani sorumluluğumuzdur. Bu konuda oluşturduğumuz sorumluluk bilincini en yüksek düzeyde fiili faaliyetle yaygınlaştırmak, bu konuda etkili bir farkındalık oluşturmak onur duyacağımız görevlerimiz arasındadır. Geçmişte olduğu gibi günümüzde de gelecek nesillerin ruhu iyilik düşüncesiyle mayalanmalıdır” şeklinde konuştu.