Adıyaman 1 Şubesi

Umudumuz ve Mücadele Azmimiz; Sorunlarımızdan Daha Fazladır.

Mehmet Demir: Umudumuz ve Mücadele Azmimiz; Sorunlarımızdan Daha Fazladır.

Eğitim-Bir-Sen Adıyaman Şubesi 2024 yılının ilk işyeri temsilcileri istişare toplantısını gerçekleştirdi. Eğitim-Bir-Sen Adıyaman Şubesi Mehmet Akif İnan Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Eğitim-Bir-Sen Adıyaman Şube Başkanı Mehmet Demir “ bu toplantı 2024 yılının ilk toplantısı olmasının yanı sıra 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan depremler sonrasında işyeri temsilcilerimizle bir araya geldiğimiz ilk toplantı olma özelliğini de taşımaktadır. Depremler sonrasında yaralarımızı sarmak, kayıplarımızı anmak, ihtiyaç sahiplerine el uzatabilmek için işyeri temsilcilerimizin desteğini aldık ancak bir istişare niyetiyle o günden bugüne ilk defa bir araya geliyoruz. Sorunlarımız büyük ve çeşitli ama umudumuz ve mücadele azmimiz bütün sorunlarımızla başa çıkacak kudreti sağlamaktadır” dedi.

Deprem sonrasında Genel Merkez Olağan Kongresi’nde Şube Başkanı Ali Deniz’in Genel Başkan Yardımcılığına seçildiğine değinen Mehmet Demir Şube Yönetim Kurulunda değişiklikler gerçekleştiğini dile getirerek Kadınlar Komisyonu ve Engelliler Komisyonunda da görev değişiklikleri yaşandığını dile getirdi. Yeni Yönetim Kurulu ve oluşturulan yeni komisyonlar ile sahadaki çalışmalarına ağırlık vereceklerini söyleyen Demir haftalık olağan istişare toplantılarının da bu tarihten itibaren düzenli olarak gerçekleştirileceğini söyledi.

6 Şubat depremlerinden sonra il dışına tayin isteyen ancak Adıyaman’a tekrar dönüş yapan eğitim çalışanlarının tekrar eski okullarında  görevlendirilmek istediklerine dair talepleri olduğunu dile getiren Demir, konu ile ilgili taleplerini ilgili makamlara ilettiklerini ancak bu taleplerin karşılanmasının mevzuat engeline takıldığını, asgari düzeyde de olsa taleplerin karşılanması için çaba sarf ettiklerini, İl Müdürlüğünün de bu taleplere yanıtlarken eğitim çalışanlarının moral ve motivasyonunu yükseltecek, çalışma barışı ve huzurunu sağlayacak tedbirlerle çözüm odaklı yaklaşmasını beklediklerini söyledi.

Görevde Yükselme Sınavlarının yapıldığını ve sınav sonuçlarına göre mülakat tarihlerinin yaklaştığını ifade eden Mehmet Demir, bu konuda üyelerimize süreç içinde yayın, kurs, deneme sınavı vb. destekler verdiklerini bu desteklerin artarak devam edeceğini söyledi. “Bu ve benzeri sınavlarda üyelerimizin başarılı olmasını önemsiyoruz. Üyelerimiz için yürüttüğümüz akademik, sosyal ve kültürel faaliyetlerin olumlu sonuçlarını görmek umudumuzu ve azmimizi arttırıyor” ifadelerini kullanan Demir “ Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı için de süreç başlamış durumdadır. Sınava girecek üyelerimiz için talep ettikleri sınava hazırlık kitabı temin edilip üyelerimize ulaştırılmaya başlanmıştır. Ayrıca bu sınava ilişkin kurs, ders notu, deneme sınavı ve diğer materyallere tüm üyelerimiz EBS Dijital Kimlik uygulamasını indirerek ulaşabilirler. Sınava girecek tüm üyelerimize başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Eğitim-Bir-Sen Adıyaman Şube Başkanı Mehmet Demir sözlerini şöyle sürdürdü:

“ İlimize yeni atanan aday öğretmenlerimizle tanışmaya devam ediyoruz. Mesleğe yeni giriş yapmış bu arkadaşlarımıza meslek hayatlarında başarılar diliyoruz. Sendikamızın kendileri için hazırlamış olduğu seti kendilerine ulaştırıyoruz.”

“ Hukuk Büromuz çalışmalarına devam ediyor. Açılan davalarımızı takip ediyoruz. Üyelerimizin hak ve menfaatlerini koruyacak hukuki desteği yenilenen Hukuk Büromuz sayesinde daha güçlü ve etkili olarak vereceğiz.”

“ Bilindiği gibi  İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Ziraat Bankası ile üç yıl önce imzaladığı maaş promosyon anlaşması 2024 yılı itibariyle sona ermiştir. Önümüzdeki yıllar için maaş promosyonu dolayısıyla ihaleye çıkılacaktır. İl Milli Eğitim Müdürlüğü konu ile ilgili ihale sürecini başlatmış durumdadır. Öncelikle bilinmelidir ki bu sözleşmenin sadece iki tarafı vardır. Taraflardan biri İl Milli Eğitim Müdürlüğü diğeri ise ihaleye katılacak olan bankalardır. Biz Eğitim-Bir-Sen Adıyaman Şubesi olarak diğer tüm sendikalar gibi gözlemci olarak katılım sağlamaktayız. Ancak hiçbir eğitim çalışanının bu süreçte mağdur edilmemesi için gerekli tüm önlemlerin alınması ve herkesi memnun edecek bir sonuca ulaşılması için çaba harcayacağız. Bunun bir ihale süreci olduğunu ve açık arttırma yoluyla maaş promosyonunun belirlendiğini ve açık arttırmanın herkese açık olduğunu unutmadan süreç ile ilgili yapılan ve yapılacak olan dezenformasyonu itibar edilmemelidir.”

“ Bir Bilenle Bilge Nesil “ projemiz devam ediyor. İlgili arkadaşlarımız yakın zamanda okullardaki danışman öğretmenlerimiz ile irtibata geçerek kitap ihtiyacını belirleyerek çalışmalarını sürdürecekler. Atanmış değil adanmış bir ruhla yürütülen bu projenin gençlerimiz için hayırlı neticeler vereceğine inanıyorum.”

“ Malumunuz 7. Dönem Toplu Sözleşme süreci mutabakatsızlıkla sonuçlanmıştı. Ocak ayı itibariyle kamu çalışanlarının maaşlarında yüzde 15 artışa ilave olarak 3 Ocak’ta TÜİK tarafından açıklanacak enflasyon farkı da eklenecek. Böylelikle yeni maaşlar belirlenmiş olacak. Biz öncelikle enflasyonu ezdirmeyen değil enflasyonu ezen maaş artışlarının hayata geçmesini ve enflasyon kaynaklı kayıpların telafi edilmesini istiyoruz. Enflasyon farkının aylık olarak hesaplanıp ücretlere ilave edildiği bir sisteme geçmeden kayıpların telafisi mümkün değildir. Mevcut hesaplama biçimi ve uygulama kamu çalışanlarını enflasyon karşısında altı ay ezdirdikten sonra artış sağlıyor ve mevcut ekonomik durumda bir ay geçmeden kamu çalışanı enflasyon karşısında ne yazık ki eziliyor. Bu hususta Gelir Vergisi Oranlarının %15’e sabitlenmesi, adil bir vergi düzeninin kurulması ve ücretliler üzerindeki doğrudan ve dolaylı vergi yükünün azaltılması, 8077 ₺ ilave ödemenin kamu görevlisi emeklilerine yansıtılması vb atılacak adımlar gelir dağılımında hakkaniyetin, paylaşımda adaletin sağlanmasına vesile olacaktır.”

“ Deprem bölgesindeki kamu çalışanlarına ilave teşvik, istihdam ve desteklerin verilmeli, Kira yardımının süresi uzatılarak miktarı arttırılmalıdır.”

“ 2024 yılının bu ilk istişare toplantısı vesilesiyle küresel emperyalizmin yıkıcı nüfuzunun dünyamızın üzerinden çekildiği, savaşların sona erdiği, Filistin ve Doğu Türkistan başta olmak üzere mazlumların ve mağdurların özgürlüğe ve barış ortamına kavuştuğu, adil bir dünyaya doğru yol alındığı bir yıl olmasını diliyorum.”