Adıyaman 1 Şubesi

İnsana ve insanlığı dair her şey saldırı altında

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ali Deniz Adıyaman’da temaslarda bulundu. Eğitim-Bir-Sen Adıyaman Şubesi’nin Genişletilmiş İl Divan Kurulu Toplantısı için Adıyaman’a gelen Ali Deniz, Ak Parti Adıyaman İl Başkanlığı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Adıyaman Üniversitesi Rektörlüğü ve yerel basın temsilcilerine ziyaretlerde bulundu.

Ziyaretlerine Ak Parti İl Başkanlığı ile başlayan Ali Deniz, İl Başkanı Emrah Erkan Bulucu ile istişarelerde bulundu. “Güçlerini, zamanlarını, mekânlarını eğitim çalışanlarının hakkını ve hukukunu korumak, kazanımlarını artırmak için kullandıklarını vurgulayan Ali Deniz, “Milletimize, memleketimize, medeniyetimize hizmet ediyoruz. Biz, millet iradesinin sendikacılıktaki adı, hak arama mücadelesinin Türkiye’deki adresiyiz” dedi. Adıyaman’ın deprem yaralarını sarması için bütün gayretin ortaya konduğunu dile getiren Deniz, siyasi iradenin bu konudaki kararlılığına inandıklarını söyledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun’u ziyaret eden Ali Deniz gerçekleştirilen eğitim öğretim faaliyetleri hakkında bilgi aldı. Adıyaman’da gerçekleştirilen eğitim öğretim faaliyetlerini yakından takip ettiğini dile getiren Deniz, “deprem sonrasında eğitim binalarının onarımı, eksikliklerin tamamlanması, öğretmen ve öğrencilerimizin huzuru ve eğitim çalışanlarının motivasyonun sağlanması hususlarında ciddi adımlar atıldığına dikkat çekerek söz konusu gelişmenin eğitim öğretim yılı sonunda akademik başarı ile de taçlandırılacağına olan inancını ifade etti.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Abuzer Gelse’yi makamında ziyaret eden Ali Deniz, kültür ve turizm alanında çok yüksek bir değere sahip olan Adıyaman’ın kültürel ve turistik zenginliklerine değinerek bu mirasın taşınmasında sarf edilen çabayı takdir ettiğini söyleyerek “Kendi potansiyelinin farkında olmayan, ezber bilgi sahibi olmaya odaklanmış, edindiği bilgiyi yorumlayamayan, sorgulayamayan, hak aramayı bilmeyen bir nesil yetiştiren sistem bütünüyle değiştirilmelidir’ diyerek sekiz yıl önce ‘Bir Bilenle Bilge Nesil’ projesini başlattıklarını hatırlattı. Deniz, görüşmede şunları söyledi: “Şimdiye kadar yüz binlerce öğrenci bir milyonu aşkın kitap okudu ve kompozisyon yazdı. Okuyan, araştıran, eleştirel düşünen, öz güveni yüksek, gelişime açık, farklılıklara saygılı, yenilikçi, ahlaklı, üretken, kaynakları etkin ve doğru kullanan, çevreye duyarlı, değer yargılarına bağlı bir gençliğin yetişmesi için, dün olduğu gibi, bugün de elimizden geleni yapmaya, Hakkı üstün kılmak için mücadelemize devam edeceğiz.”

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Mehmet Kelleş’i makamında ziyaret eden ve insana ve insanlığa dair her şeyin saldırı altında olduğu bir zamanı yaşadıklarını kaydeden Deniz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Birileri bilgi çağı, sibernetik çağ ismini verse de esasen insanlık tarihi demokrasi ve uygarlık kostümü giydirilmiş ‘vahşet ve sömürü çağı’nı yaşamaktadır. Mevcut düzen değişmezse içinde bulunduğumuz ‘utanç çağı’ ne yazık ki devam edecek. Gazze’de, Filistin’de çoğu çocuk olmak üzere binlerce masum insanın öldürülmesi, Orta Afrika’da, Arakan’da Müslüman olduğu için katledilenler, Çin zulmü altındaki Doğu Türkistanlılar, ‘utanç çağı’nın eseridir.” ‘Önce insan ve her zaman insanlık’ diyerek yaşamayı ve yaşatmayı telkin eden kadim bir medeniyetin mensupları olduklarının altını çizen Deniz, “Evimizden, ülkemizden başlayıp bütün dünyada huzur, barış, adil paylaşım ve ortak yaşama kültürünü hâkim kılmak istiyorsak birlikte başarmamız gereken, güzel ahlakı hâkim kılmak, erdemli ve bilge nesiller yetiştirmektir” ifadelerini kullandı.

Son olarak yerel basın mensuplarını ve çalışanlarını ziyaret ederek Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla tebriklerde bulunan Deniz, ‘‘Bugün dünyanın en uzak yerlerinde olan olayları özellikle sosyal medya alanında boşluk bırakmayacak ölçüde günü gününe değil, dakikası dakikasına paylaşan gazetecilik imkânları ile artık hiçbir şey hiç kimseye gizli kalmamaktadır. Yaşadığımız enformasyon dünyasında basının doğru haber ve bilgiyi yaygınlaştırarak barışa, huzura, hakka, hukuka, adalete katkı vermesine bütün insanların ihtiyacı her zamankinden daha çoktur Çünkü bu kadar yararına rağmen kötü niyetlerle kullanıldığı zaman, medya doğruları çarpıtmanın, yalanları gerçek gibi sunmanın operasyonel algı mekanizmasına dönüşebilmektedir. Basın özgürlüğüyle birlikte korunması gereken basın ahlakı, her alanda toplumun ve temel hakların gelişmesini sağlayan temel dinamiktir. Çünkü basın milletin sesidir. Yerine göre millet adına konuşur; insanların hissiyatına tercüman olduğu ölçüde değerlidir, saygındır. İnsan hakları ve gazetecilik ahlakına uygun olarak kullanılması hâlinde, bilgi toplumuna nitelik kazandıran medya, demokratik alanın genişlemesine vazgeçilmez katkıda bulunmuş, bulunmaktadır. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü vesilesiyle Eğitim-Bir-Sen olarak, gece gündüz demeden ter döken; hakkın ve hakikatin sözcülüğünü yapan tüm basın mensuplarının ‘Çalışan Gazeteciler Günü’nü tebrik ediyor, bugünün çalışma şartlarının iyileştirilmesine vesile olmasını temenni ediyor, çalışmalarında başarılar diliyoruz’’ şeklinde konuştu. Temaslarını tamamlayan Ali Deniz Eğitim Bir Sen Adıyaman Şubesi Genişletilmiş İl Divan Kurulu Toplantısına katıldı.